Zakonci na duhovnih vajah

Družine iz naše župnije si vsako pomlad vzamemo prost vikend in odidemo na duhovne vaje. Kot že nekaj let nas je pot vodila v Veržej. Že poznano okolje nam vedno znova daje občutek domačnosti. Zbralo se nas je devet družin z dvema, tremi, štirimi, petimi in šestimi otroki. Skupaj nas je bilo triinpetdeset. Hvaležni smo g. župniku Igorju Stepanu, da vsako leto vedno znova prevzame odgovornost vodenja duhovnih vaj.

Letos smo se ustavil pri Mariji in Jožefu kot zgledu zakonskega življenja. V dvoje sva razmišljala in se pogovarjala, kako v zakonu živiva svojo žensko oz. moško vlogo. Imela sva dovolj časa za iskren in odprt pogovor o svojih občutjih in za poslušanje drug drugega. Čeprav so duhovne vaje v prvi vrsti namenjene zakonskemu paru, smo se veselili v prijetnem vzdušju cele skupine. Vsak dan smo se zbrali pri sv. maši in s hvaležnostjo v srcu slavili Nebeškega Očeta, ki nam v obilju daje svoje milosti.

Lepo je ko so zakonci in družine vzgled in opora drug drugemu. Lepo je ko so otroci povezani med seboj, skrbijo drug za drugega in se bogatijo v skupnosti.

Duhovne vaje so nas napolnile z mirom, hvaležnostjo in toplino, ki nas bo spremljala do naslednjega leta, ko se zopet dobimo. Dragi zakonci, drage družine lepo povabljeni.

Erika Lozar