Avtor: zunmsmihel Objavljeno: 6. 07. 2014

Oratorij 2014

Pod okriljem novomeških župnij in skupnosti sester Hčere Marije Pomočnice se je v času od 30. 6. 2014 do 6. 7. 2014 na dvorišču Zavoda Friderika Ireneja Barage odvijal že šesti mestni oratorij z naslovom Na tvojo besedo, ki se ga je udeležilo 194 otrok in 64 njihovih animatorjev.
Oratorijci smo dan pričeli z dvigom zastave ob petju himne in z uvodno molitvijo. Skozi dramsko igro izpod peresa gledališkega igralca Gregorja Čušina so animatorji mladim približali lik apostola Petra, ki je postal zgled trdne vere in je velikodušno odgovoril na Jezusov klic.
Preko dopoldneva se je odvijalo 20 različnih delavnic, na katerih so otroci odkrivali nova spoznanja in se urili v ročnih spretnostih in miselnih igrah.
Vrhunec dneva je bila popoldanska velika igra, v sklopu katere se je krepilo timsko delo in ustvarjalnost otrok. Navdušeni smo bili nad obiskom novomeške gasilske enote, kjer smo imeli možnost preizkusiti vodno gašenje s pravo gasilsko cevjo. Nepopisno veselje otrok je naraščalo iz dneva v dan, višek so predstavljale  sobotne vodne igre, kjer smo vsi udeleženci neizmerno uživali.
V četrtek smo se v spremstvu župnikov in sester napotili na obisk v sosednjo župnijo Šentpeter-Otočec. Ob prihodu smo imeli v župnijski cerkvi sv. Petra sveto mašo. Po njej smo se razveselili sladoleda, nato pa smo se peš odpravili na jaso v bližini gradu Otočec, kjer smo imeli zanimivo veliko igro.
Oratorij 2014 smo sklenili z nedeljsko sveto mašo, s katero smo se zahvalili vsem dobrotnikom oratorija, tudi Mestni občini Novo mesto. Sledilo je skupno kosilo vseh udeležencev in  njihovih družin na dvorišču šmihelskega župnišča. Ob odhodu smo prejeli oratorijski časopis in spominsko verižico, ki nas bosta še dolgo spominjala na čudovito preživet in poučen počitniški teden.

Tajda Kavšček

Tukaj si lahko ogledate in preberete še veš o Oratoriju 2014.