Sveto bolniško maziljenje

Vsako leto se zgodi, da kar nekaj faranov umre brez podeljenih zakramentov, ker domači ali sorodniki niso poskrebli za to. Ne bojmo se poklicati duhovnika, da podeli bolniku ali ostarelemu zakramente. Duhovnik ne prinaša smrti ampak živega Jezusa. Zakrament svetega bolniškega maziljenja je darovan za lajšanje bolečin, za odpuščanje grehov ali pa vsaj za to, da človek bolezen sprejme in z njo živi.
Vsak prvi petek obiskujemo na domu tiste, ki bi radi pristopili k zakramentom pa zaradi bolezni ali starosti ne morejo v cerkev. Obiščemo okoli 20 ljudi. Žal se nekateri za to možnost ne odločijo. Zakramenti na domu še zdaleč niso samo za tiste, ki so v zadnjih zdihljajih Na svojcih, na domačih in na sosedih pa je, da za to poskrbijo! Velikokrat se zgodi, da se bojite poklicati duhovnika, ko pa duhovnik pride pa so bolniki veseli in zadovoljni. Ko duhovnik prinese zakramente na dom ni potrebno nobene posebne priprave. Na mizo postavite le dve sveči, križ in blagoslovljeno vodo. Če vsega tega nimate ni treba skrbeti.
Če je nujno in je bolnik ali ostareli v smrtni nevarnosti, pokličite ob katerikoli uri.

Za obisk bolnika v bolnišnici v Novem mestu pokličite domačega župnika ali patra Marka Novaka na telefon 041/742-721 ali vprašajte medicinsko osebje.
Za obisk bolnika ali ostarelega v Domu starejših občanov pokličite gospoda Janeza Demšarja 041/673-955 ali vprašajte osebje Doma.

Več o zakramentu bolniškega maziljenja si preberite v letaku.