Avtor: zunmsmihel Objavljeno: 17. 11. 2014

Številka 20

 

Napovednik in obvestila
V nedeljo, 23. novembra 2014, se bo začel Teden Karitas pod geslom: "V družini sem doma." To je teden, ko je za vse sodelavce in prostovoljce Karitas teden veselja in zahvale za vse delo, ki ga opravljajo in za vse ljudi, s katerimi se srečujejo.
Slovenska Karitas vabi v sredo, 26. novembra 2014, vse sodelavce in prostovoljce Karitas na romanje na Slomškovo Ponikvo. Ob 11 h bo molitev in ob 12 h sveta maša, pri kateri se bomo zbrali sodelavci in prostovoljci Karitas. Sveto mašo bo daroval upokojeni koprski škof msgr. Metod Pirih, predsednik Slovenske Karitas.
Isti dan pa bo v Celju v Dvorani Golovec ob 20 h 24. dobrodelni koncert Klic dobrote. Koncert bodo prenašali TV Slovenija, Radio Slovenija I. program in Radio Ognjišče. Prireditev v dvorano vsako leto privabi številne obiskovalce, ki pomagajo Karitas zbrati nujno potrebna sredstva za lajšanje stisk najrevnejših družin po vsej Sloveniji. Številni nastopajoči glasbeniki, pevci, zbori, plesalci in drugi umetniki bodo tudi letos s svojim nastopom nagovorili slovensko javnost. Trkali bodo na dobroto src in pozivali k pomoči družinam v stiski.
V času koncerta se lahko gledalci ob neposrednem televizijskem in radijskem prenosu s telefonskim darovanjem sredstev aktivno vključijo v akcijo. V letu 2013 se je v času koncerta za družine v stiski zbralo 154.000 €. Z zbranimi sredstvi na koncertu in v spremljajočih akcijah Klica dobrote materialno pomoč vsako leto prejme več kot 22.000 družin po vsej Sloveniji.
Vstopnice lahko naročite na telefonski številki: 01 300 59 60.

Napovednik in obvestila
V ponedeljek, 17. novembra 2014, bo po večerni sveti maši seja Župnijskega pastoralnega sveta. Člani lepo vabljeni že k večerni sveti maši.

V soboto, 22. novembra 2015, bomo praznovali god svete Cecilije, ki je zavetnica cerkvene glasbe. K večerni sveti maši vabljeni vsi pevci iz naše župnije. Pri sveti maši se bomo priporočili sveti Ceciliji, naj pri Bogu prosi za vas, da bi še dolgo s svojim petjem lepšali bogoslužje. Po sveti maši vsi pevci lepo vabljeni v kaplanijo, kjer bo srečanje in prijateljsko druženje.

V naši župnijski cerkvi je trikrat tedensko pol ure pred večerno sveto mašo izpostavljeno v češčenje Sveto Rešnje telo. V ponedeljek, četrtek in petek molimo za različne potrebe. Ob ponedeljkih molimo za potrebe v Cerkvi na Slovenskem in v svetu, ob četrtkih molimo za duhovne poklice, ob petkih pa po namenu faranov. Če želite, da molimo po vašem namenu, na listku napisan namen oddajte v za to pripravljen nabiralnik pri glavnem izhodu iz župnijske cerkve. Vedno lepo vabljeni, da se nam pridružite v molitvi. Jezus nas čaka v Rešnjem telesu in deli milosti, če ga prosimo.

Molitev za rajne - dodatek:
17. november: Ana in Franc Fink, iz družin Pleško, Klobčar, Znanc in Medved, Pavel, Ana, Janez in Andreja Pleško.
20. november: Amalija in iz družine Štine, Slavka Rataj, iz družin Strasberger, Staniša in Strajnar.
21. november: Terezija in Jože Rozman.

Bralci Božje besede:
23. 11. 2014

7 h: Darja Petkovič in Marko Berkopec
9 h: Iztok in Daša Kavšek
10.30: Erika Lozar in Irena Brudar
30. 11. 2014
7 h: Marta in Dominik Hrovat
9 h: Tadeja in Miran Kolenc
10.30: Alan in Slavi Pavlič

Za čiščenje in krašenje župnijske cerkve poskrbijo verniki:
22. 11.: 
Šmihel in Smrečnikova ulica;
29. 11.: Volčičeva, Westrova in Cesarjeva ulica.

Cerkev v Stranski vasi v novembru čistijo in krasijo verniki iz Dol. Lakovnic.