Avtor: zunmsmihel Objavljeno: 30. 11. 2014

Številka 1

 
Obvestila
V adventnem času bo tudi letos po družinah v naši župniji romal Marijin kip in vabil k molitvi in pripravi na Jezusovo rojstvo. Vsi, ki ste ga pripravljeni sprejeti v svojo družino, se lahko prijavite v zakristiji. Naj vsaj kratka molitev poveže naše družine.

Okrogla miza o družini
V Rimu se je pred kratkim zaključila izredna sinoda škofov o vprašanjih družinskega življenja. Kot odmev nanjo bo v četrtek, 4. decembra 2014, ob 19 h v Baragovem zavodu v Novem mestu potekala okrogla miza o družini. Organizator je spletni magazin Časnik.si. Gostje okrogle mize bodo: novomeški škof Andrej Glavan, udeleženec na sinodi, dr. Ivo Kerže, mag. Branko Cestnik, dr. Stanislav Slatinek in g. Leon Marc. Lepo vabljeni predvsem zakonski pari in vsi, ki vas ta tema zanima.
 
Obhajilo bolnikov in ostarelih
V mesecu decembru bomo obhajali bolnike in ostarele v petek, 5. decembra 2014, v dopoldanskem času, pred božičem pa še v petek, 19. decembra 2014, dopoldan.
 
Miklavževanje
Letos bo našo župnijo obiskal sveti Miklavž v soboto, 6. decembra 2014, ob 15 h. V veliki dvorani Baragovega zavoda se bodo srečali z njim otroci do 2. razreda osnovne šole. Lepo vabljeni.
 
Predstavitev knjige o nekdanjemu kaplanu v Šmihelu Ivanu Pečniku bo v soboto, 6. decembra 2014 po večerni sveti maši. Verjetno se nekdanjega kaplana, ki je bil v Šmihelu od 1925 do 1932, redki spominjate, pa vseeno vabljeni na predstavitev, da boste spoznali njegovo delo in življenje v Šmihelu in drugje.
 
Žegnanje v Stranski vasi
V Stranski vasi bo žegnanje v nedeljo, 7. decembra 2014, ob 9 h ob godu zavetnika podružnične cerkve sv. Nikolaja.
 
V mesecu decembru bo krščevanje v nedeljo, 14. decembra 2014, po sveti maši.
 
Božična devetdnevnica
Devetdnevnica pred božičem se bo začela v torek, 16. decembra 2014. Vsak dan se bomo pri večerni sveti maši bližali jaslicam. S pesmijo in molitvijo se bomo pripravljali na Jezusovo rojstvo.

Spovedovanje veroukarjev pred božičnimi prazniki bo v tednu po 3. adventni nedelji

Datum svete birme
Potrjen je datum letošnje birme. Slovesnost svete birme bo v naši župniji v soboto, 25. aprila 2015, ob 10 h. Zakrament svete birme bo podelil novomeški škof msgr. Andrej Glavan.
 
Župnijsko romanje na Sicilijo
Med prvomajskimi prazniki od 27. aprila do 2. maja 2015 bomo iz naše župnije poromali na Sicilijo. Sicilija je največji otok v Sredozemlju, ki so ga zaradi njegove izredno ugodne lege osvajali različni narodi in na njem pustili neminljive spomenike svoje kulture, umetnosti in arhitekture. Na potovanju po Siciliji bomo občudovali ostanke grške in rimske kulture v templjih, gledališčih in vilah, čudovite zlate mozaike v katedralah, bogastvo slavnih mest ... Očarala pa nas bo tudi narava od pomarančnih nasadov, vinogradov, žitnih polj, nasadov agrumov do zasneženih vrhov Etne. Obiskali bomo predvsem Italijanom priljubljene božje poti: Neapelj (sv. Januarij), Palermo (sv. Rozalija), Siracusa (“Solzna Marija” in sv. Lucija), samostan na Monte Cassinu ...
Cena romanja je 579 € (45 potnikov). Ob prijavi vplačate 100 € akontacije, ostalo pa se dogovorite z agencijo Aritours. Možnost odplačevanja je tudi na obroke brez obresti. Prijave že sprejemamo. Podroben program lahko dobite v župnišču ali na župnijski spletni strani www.zupnija-nm-smihel.si.
 
Bralci božje besede
7. 12. 2014
7 h: Stanka Kotnik in Andrej Lukan
9 h: Klavdija Kavšek in Frančiška  Pavlin
10.30:Bernarda in Marko Hrovat
14. 12. 2014
7 h: Nataša Hrovat in Mihael Blatnik
9 h: Vladka in Slavko Mohorko
10.30:Zorka Hrovat in Marija Plut
21. 12. 2014
7 h: Darja Petkovič in Marko Berkopec
9 h: Monja Pust in Sabina Vrabec
10.30: Urša Klemenčič in Anamarija Brudar
 
Čiščenje in krašenje
6. 12.: Šukljetova, Finžgarjeva in Bajčeva ulica;
13. 12.: Drska;
20. 12.: samo čiščenje: Šegova ulica, hišne št. 1 do 11.
 
Cerkev v Stranski vasi v mesecu decembru čistijo in krasijo verniki iz Rakovnika.