Avtor: zunmsmihel Objavljeno: 26. 04. 2015

Številka 8

 

Obvestila

Na 2. postno nedeljo, 1. marca 2015, smo imeli v Cerkvi na Slovenskem izbiranje članov in predstavnikov raznih skupin v novem Župnijskem pastoralnem svetu. 
Člani novega ŽPS so:
Andreja Barolj Bele, Gor. Lakovnice,
Milan Brudar, Šmihelska cesta 20,
Nataša Hrovat, Krajčeva ulica, 
Zorka Hrovat, Irča vas,
Urška Hrovatič, Stranska vas,
Janez Jerič, Drska,
Anton Junc, Birčna vas,
David Kapš, Krajčeva ulica,
Anka Klemenčič, Vorančeva ulica,
Marko Lozar, Krallova ulica,
Andrej Lukan, Košenice,
s. Pia M. Marc, Cankarjeva ulica,
Martina Matoh, Ul. Slavka Gruma,
Tončka Petan, Vrh pri Ljubnu,
Tadeja Špes, Ob Težki vodi,
s. Ivanka Zakrajšek, Smrečnikova,
Ivica Zupančič, Vrh pri Ljubnu.
Vsem članom novega Župnijskega pastoralnega sveta iskreno čestitam in jim želim veliko pastoralnega navdušenja, Božjih navdihov in blagoslova.
 
V petek, 1. maja 2015, začenjamo Marijin mesec maj. Cel mesec bomo častili Mater Božjo in se ji priporočali za varstvo in priprošnjo pri Bogu. Vsak dan bomo imeli šmarnično pobožnost v župnijski cerkvi v sklopu večerne svete maše, v Velikem Podljubnu in v Dolenjih Lakovnicah pa se boste zbirali pri kapelici oz. vaškem znamenju.
Tako otroci kot odrasli vabljeni k šmarnicam. Letos bomo prebirali zgodbo z naslovom Dobiva se pri kapelici avtorice Karmen Jenič iz naše župnije.
Na koncu meseca bodo najbolj pridni šmarničarji nagrajeni z brezplačnim izletom. Že sedaj pa vabljeni tudi ostali  otroci, odrasli in cele družine, da se nam pridružite na šmarničnem izletu, ki bo v soboto, 6. junija 2015. Poromali bomo na Bled, kjer bomo imeli sveto mašo, po njej pa se s pletnami odpeljali na Blejski otok.
 
V nedeljo, 3. maja 2015, bo ob 10.30 sveta maša v podružnični cerkvi na Cerovcu, kjer bo žegnanje ob godu zavetnika sv. Florijana. Svetniku se bodo priporočili tudi gasilci, katerih zavetnik je.
 
V nedeljo, 10. maja 2015, bodo v župnijski cerkvi pri sveti maši ob 9 h tudi gasilci iz sektorja Novo mesto, katerim se bodo pridružili še gasilci iz naše župnije, skupaj 9 prostovoljnih gasilskih društev. Na svojem tradicionalnem srečanju se bodo priporočili svetemu Florjanu, zavetniku gasilcev, in ga prosili varstva pri svojem plemenitem delu.
 
Srečanje svetopisemske skupine bo v sredo, 6. maja 2015, po večerni sveti maši. To srečanje bo namesto aprilskega, ki je odpadlo.
 
Srečanje za starše letošnjih prvoobhajancev bo v četrtek, 7. maja 2015, ob 19.30 v župnijski cerkvi. Prosim, da pridete vsi starši, da se boste dogovorili o neposredni pripravi na slovesnost prvega svetega obhajila.
 
Prošnji dnevi
Tri dni pred praznikom Jezusovega vnebohoda, ki ga letos obhajamo 14. maja, se kristjani zbiramo k skupni molitvi in prošnji za božji blagoslov in pomoč pri našem delu.
Vsak dan se bomo zbrali v župnijski cerkvi pri večerni sveti maši, nato pa med molitvijo litanij vseh svetnikov šli okoli cerkve. 
Svete maše za blagoslov pri delu, za katere boste še darovali farani iz posameznih sosesk in vasi, bomo darovali med letom.

Krščevanje v mesecu maju bo v nedeljo, 17. maja 2015, med polenajsto sveto mašo. Predhodno se starši in botri udeležite dekanijske priprave na krst. Pred krstom se oglasite v župnišču, s sabo pa prinesite rojstni list, če ste poročeni, tudi družinsko knjižico in izpolnjeno prijavnico, ki jo dobite na spletni strani naše župnije: www.zupnija-nm-smihel.si.
Dekanijska priprava na krst bo v Šmihelu v Baragovem zavodu 20. maja 2015 ob 20 h.
 
Darovi za cerkev:
neimenovani 50 € (3 x).
Za nov Jezusov kip v Božjem grobu; Hrovatovi bratje iz Irče vasi 850 €; neimenovani (2 x) 50 €.
Bog poplačaj!
 
Oddane svete maše:
+ Slavko Primc (dar. Pepca Turk in Tone z družino) (3 x); + Slavko Primc (dar. družina Badovinac iz Novega mesta); + Karolina Grčman (dar. družini Kolenc iz Srednjega in Dolenjega Globodola); za + Hedvigo Hrovat so bile oddane svete maše, ki so jih darovali: Marjan in Anica Hočevar iz Šmarjete (2 x); Milenka z družino; Rošljevi iz Srednjega Lipovca (2 x); za zdravje v družini; v zahvalo.
Svete maše, ki so bile darovane ob pogrebu in niso zapisane med oddanimi svetimi mašami, bodo opravljene v naši župniji in bodo napisane v razporedu svetih maš.
 
Bralci Božje besede
3. 5. 2015
7 h: Darja Petkovič in Marko Berkopec
9 h: Tadeja in Miran Kolenc
10.30: Urška Klemenčič in Anamarija Brudar
10. 5. 2015
7 h: Marta in Dominik Hrovat
9 h: Vladka in Slavko Mohorko
10.30: Alenka Erpič in Barbara Priselac
17. 5. 2015
7 h: Stanka Kotnik in Andrej Lukan
9 h: Klavdija Kavšek in Frani Pavlin
10.30: Tadeja in Andrej Špes
 
Čiščenje in krašenje
2. 5.: Šukljetova, Finžgarjeva in Bajčeva;
9. 5.: Drska
16. 5.: Šegova ul., hišne št. 1 - 11.
 
 Cerkev v Stranski vasi v mesecu maju čistijo in krasijo verniki iz Rakovnika.