Avtor: zunmsmihel Objavljeno: 15. 03. 2016

Zakonske duhovne vaje

Že deveto leto zapored smo zakonci obeh zakonskih skupin naše župnije odšli na duhovne vaje. Domačno okolje, lepa narava in veliko prostora za igro so tudi tokrat spodbudili prav vse pare, da smo se z družinami odpravili v Veržej. Najboljše duhovne vaje v vseh letih so bile vedno, ko jih je vodil gospod župnik Igor Stepan. »Brez njega preprosto ne gre,« smo v en glas ugotovili in ga povabili, naj se nam pridruži. Tolikim pričakujočim pogledom nas odraslih, očem mladih in otrok, to smo vedeli, je težko odreči.

Od petka, 4. marca 2016, ko smo se zbrali zvečer na skupni večerji, pa vse do nedeljskega kosila smo želeli čim bolj užiti trenutke, ki so nam bili preprosto dani za krepitev zakona vsakega para. Otroško varstvo je vsakemu omogočilo, da se je ob iztočnicah in modrostih ter verskih in življenjskih resnicah lahko v miru pogovoril s svojim možem oz. ženo. Neprecenljivo. Vsak dan smo ob spremljavi kitare, in to ne le ene, saj imamo iz obeh skupin več kitaristov tako med odraslimi kot mladimi, peli pesmi in tako kot ena velika družina slavili Boga. V soboto in nedeljo smo imeli sveto mašo. Vsak večer pa smo si zakonci pogledali tudi film, ki nam je dal novih iztočnic za razmišljanje, čeprav tudi smeha ni manjkalo. Nedelja je prišla prehitro in z njo tudi slovo. Kar težko smo se odpravi nazaj domov.

Čakal nas je še nedeljski družinski večer in priprave na nov dan. »Le kakšen bo?« smo se spraševali vso pot vožnje domov. »Kakšni bodo naslednji tedni, prežeti z obveznostmi, hitenjem …?« Ob večerni molitvi smo ugotovili, da bo že ponedeljek lepši in vsi tedni tudi. Spremljali nas bodo namreč lepi spomini in toplina, ki se nam je ugnezdila okoli srca na duhovnih vajah v Veržeju. Negovali jo bomo vse do naslednjega leta, ko bo zopet čas, namenjen najini družini, in veliko veliko časa, namenjenega in podarjenega samo nama, ženi in možu.

Monja in Janez