Župnijsko žegnanje

Letos smo praznovanje župnijskega dne začeli na god našega zavetnika. Cel dan so se v župnijski cerkvi vrstili posamezniki, ki so častili Najsvetejše in se priporočali Bogu. Celodnevno češčenje smo zaključili s petimi litanijami in slovesno mašo, ki jo je ob domačih duhovnikih daroval kapucin Jaroslav Kneževič. 

Praznovanje se je nadaljevalo v nedeljo. Pri maši ob 10.00 uri so sodelovali tudi otroci, ki so brali uvode v mašne dele in prinesli darove pred oltar. Vsi verniki smo se farnemu zavetniku zahvalili za njegovo varstvo in pomoč. Ob koncu maše smo prejeli brošuro o življenju župnije v preteklem letu.

Sledilo je druženje, ki smo ga zaradi slabega vremena imeli v šolski telovadnici. Po okusnem kosilu je sledila tradicionalna tombola z bogatimi nagradami, ki so jih prispevali župljani. Med odmori smo prisluhnili glasbi harmonike in pesmi otroškega in mladinskega zbora. Iskali smo tudi odgovor na nagradno vprašanje, ki je zastavljeno v brošuri.Ugibali smo velikost kipa nadangela Mihaela v župnijski cerkvi. Srečni nagrajenec se je zmotil le za 0,5 cm. V enem delu dvorane je bila postavljena razstava ročnih del. Žene, tudi iz naše župnije, ki se srečujejo dvakrat na mesec, so pokazale vezene, pletene in kvačkane izdelke, izdelke iz papirja in voska.

Praznovanje se je izteklo, mi pa prosimo nadangela Mihaela, da še naprej varuje našo župnijo in pri Bogu izprosi obilo blagoslova.

Nataša Hrovat