Prvoobhajanci okrasili cerkev za zahvalno nedeljo

V soboto 5. november 2016 smo se na povabilo gospoda župnika v župnijski cerkvi zbrali starši z letošnjimi prvoobhajanci, kjer smo s pomočjo gospe Andreje Bartolj Bele okrasili cerkev s poljskimi pridelki in ostalimi darovi, za katere smo se naslednji dan, na zahvalno nedeljo zahvalili Bogu.

Predno smo začeli s krasitvijo, smo zmolili jutranjo molitev, zapeli pesem nato pa je gospod župnik nagovoril prvoobhajance za kaj so, predvsem pa, za kaj vse morajo/moramo biti hvaležni. Predvsem za tiste stvari, ki se nam v življenju zdijo samoumevne, kot so hrana, oblačila, pitna voda, topel dom,…. Za vse kar prejemamo in nam je dano pa ne smemo pozabljati na besedo HVALA. Hvala za ljubeče starše, ki so me oblekli in mi dali jesti, hvala za sošolca, ki me je branil, hvala za sodelavca, ki je pohvalil moje delo, hvala za sosedo, ki me je obiskala, ko sem bil bolan, hvala za kmeta, ki je požel pšenico, iz katere sem dobil kruh, hvala za ženo/moža, s katero sem dobil otroka, hvala za sonce, zaradi katerega smo se odpravili na izlet,  hvala tudi za vse težke preizkušnje, zaradi katerih sem še močnejši. Torej, priložnosti za zahvalo je ogromno, samo prepoznati jih moramo.

Tudi zahvalna nedelja je priložnost, da se za vse darove in za vse milosti, ki so nam dane zahvalimo Njemu, našemu Stvarniku in je hkrati tudi prošnja, da smo Njegovih obilnih darov deležni tudi v prihodnjem letu.

Rebeka Resnik