Avtor: zunmsmihel Objavljeno: 1. 03. 2017

Številka 4

 

Obvestila
V postnem času
bo v naši župniji pobožnost križevega pota ob petkih na začetku večerne svete maše, ob nedeljah v Stranski vasi pred sveto mašo in v župnijski cerkvi ob 15 h. 

Ob nedeljah v župnijski cerkvi pripravijo križev pot: 
1. postna: člani ŽPS,
2. postna: člani starejšega mešanega pevskega zbora,
3. postna: člani zbora sv. Mihael,
4. postna: neokatehumeni in člani Prenove v Duhu,
5. postna: križev pot na poti na Luben.

Od petka, 3. marca, do nedelje, 5. marca 2017, odhajamo z obema zakonskima skupinama na duhovne vaje v Veržej. Podprimo z molitvijo vse družine in starše v naši župniji, da bi dobro in z božjo pomočjo opravljali svoje odgovorno poslanstvo.

Društvo katoliških pedagogov Slovenije vabi na predavanje z delavnico Kako obvarovati otroka pred teorijo spola? za starše in pedagoške delavce, ki bo v petek, 10. marca 2017, ob 18 h v Baragovem zavodu v Šmihelu. Predavanje bo skupaj z delavnico in bo trajalo do 21 h. Predavala bo mag. Mojca Belcl Magdič, ki trenutno končuje doktorat s področja teorije spola na Papeškem Inštitutu Janez Pavel II. v Rimu. Lepo vabljeni!

V tednu od 19. marca do 25. marca 2017 bomo obhajali Teden družine. Letos želimo v tem tednu in ob prazniku zavetnika družin izpostaviti pomen mož in očetov ter jih spodbuditi, da bi v naših družinah resnično opravljali nalogo očetov in izpolnili svoje poslanstvo. Možje, vabljeni, da prevzamete pobudo in v tem tednu vi poskrbite in doma skupaj zmolite eno desetko ali običajno večerno molitev. V nedeljo, 19. marca 2017, bo pri vseh svetih mašah blagoslov vseh mož s prošnjo, da jim bi Bog dal dovolj moči in spoznanja pri opravljanju njihovega poslanstva.

Vabljeni na postno romanje v soboto, 25. marca 2017, skupaj s stolno in frančiškansko župnijo. Poromali bomo na avstrijsko Koroško in si ogledali znamenite postne prte, s katerimi v neka-terih cerkvah zakrijejo glavni oltar. Cena romanja bo 49 € na osebo in vključuje avtobusni prevoz, kosilo, cestnine in vstopnine. Prijave že sprejemamo. Več podrobnosti bo objavljenih v prihodnjih Oznanilih.

Za romanje v Lurd in Padovo od 27. aprila 2017 do 1. maja 2017 zapolnjujemo zadnje sedeže na drugem avtobusu. Kdor še razmišlja, da bi šel na romanje, naj se prijavi čim prej.

Darovi za cerkev:
za obnovo oltarja v župnijski cerkvi:

Neimenovani: 500 €, 200 € (2 x), 100 € (4 x), 50 € (4 x).
Za cerkev: Neimenovani 100 €, 50 €.
Bog poplačaj!

Oddane svete maše:
za zdravje (4 x); v zahvalo (2 x); v zahvalo za dobro letino.
Za + Janeza Šušteršiča so darovali za svete maše: Helena Klobučar; družina Šušteršič, Mali Podljuben; nečaki Petra, Aleš in Andrej (3 x); sestrična Joži, Vinja vas (2 x).
Za Alojza Jakšeta so darovali za svete maše: družina Jeriček; družina Lukšič; botra; Brigita Lukšič.
Svete maše, ki so bile darovane ob pogrebu in niso zapisane med od-danimi svetimi mašami, bodo opravljene v naši župniji in bodo zapisane v razporedu svetih maš.
Hvaležni smo vam, ker soglašate, da svete maše darujemo tistim duhovnikom, ki niso na župnijah, ali na župnijah nimajo dovolj mašnih namenov za maševanje. Vsaka družina naj bi na leto naročila vsaj eno sveto mašo (obletna) za pokojne svojce in prednike. Žalostno je, če se nanje spomnimo samo s svečami.

5. 3. 2017
7 h:
Nataša Hrovat in Mihael Blatnik
9 h: Monja Pust in Janez Jerič
10.30: Bernarda in Marko Hrovat
12. 3. 2017
7 h: Darja Petkovič in Marko Berkopec
9 h: Marta Šuštarič in Franja Pavlin
10.30: Zorka Hrovat in Klara Brudar
19. 3. 2017
7 h: Marta Hrovat in Andrej Lukan
9 h: Klavdija in Gašper Kavšek
10.30: Anamarija Brudar in Anka Klemenčič

Čiščenje župnijske cerkve:
4. 3.:
Ob Težki vodi;
11. 3.: Košenice;
18. 3.: Lebanova ulica, Ulica Mirana Jarca, Šmihelska cesta in Krallova ulica.

Cerkev v Stranski vasi v mesecu februarju čistijo in krasijo verniki Dolenjih Lakovnic, v marcu pa iz Rajnovšč.