Zakonske duhovne vaje

Ponovno smo izkusili, »kako dobro je, če bratje prebivajo skupaj« (kot nam razodeva psalm 133).
Bili smo kot ena velika družina, si med seboj popazili otroke in izmenjali kakšno družinsko in zakonsko izkušnjo. Predvsem pa smo bili drug drugemu v zgled in spodbudo.
Precej časa sva imela za pogovore v dvoje. Če bi ostala doma, bi imela na voljo enako število ur – tako kot na duhovnih vajah - pa jih gotovo ne bi porabila za pogovor o temah, ki so aktualne za najin odnos, za najin zakon.
In neprecenljivo je medsebojno druženje naših otrok, na katere želimo prenesti svojo vero, da bi lahko tudi oni v svojem življenju izkušali Božjo prisotnost in ljubezen. In da bi v tej luči preiskovali, kaj je Božja volja zanje in kam jih kliče Gospod. Gotovo je tudi zanje spodbudno, da vidijo poleg svojih staršev še druge zakonske pare, ki v ljubezni in zaupanju Bogu zadovoljno živijo svoj odnos kljub težavam, ki jih prinaša življenje.
Izkušnjo takšnih duhovnih vaj privoščiva vsakemu zakonskemu paru.

Zorka in Janez

Vsi člani naše družine smo se tudi letos že vnaprej veselili duhovnih vaj za zakonce, ki jih imamo že nekaj let v Veržeju. Otroci so tako kot vedno uživali v skupni igri, midva pa sva ta čas vložila v naju. Kljub temu, da je bila večino časa z nama naša dojenčica, sva se lahko v sebi umirila in se pogovorila o temah, ki nam jih je tudi letos pripravil g. župnik. Domov sva prišla »resetirana« in bolj pripravljena na vsakdan in z zavedanjem, da je Bog ves čas z nama, predvsem v najini skupni molitvi in sveti evharistiji.

Urša in David

Duhovni oddih (in poglobitev) je za našo družino, predvsem za naju, vedno z veseljem pričakovan in vedno ob pravem času. Vsako leto znova odkrivava, kako hvaležna sva, da imava drug drugega in da lahko drug ob drugem rasteva in razvijavava medsebojno razumevanje. Letos sva še posebej hvaležna, da sva lahko del župnijskega občestva, predvsem tudi zakonske skupine, v kateri se dobro počutiva in se veseliva vseh parov, s katerimi se srečujeva. Opažava, kako v zakonski skupini napredujemo in postajamo vse bolj povezani. Velika dragocenost za vse nas sta tudi razmišljanje in spodbuda s strani našega g. župnika.

Karli in Peter

Najina družina vsako leto komaj čaka na pomladanski vikend, ko gremo na duhovne vaje. Čeprav so duhovne vaje namenjene nama kot možu in ženi in nama pomeni obogatitev, prav toliko pomenijo tudi otrokom, ki v prijetni družbi sovrstnikov preživijo bogat vikend. Drug drugega vključujejo v dogajanje, čeprav je starostni razpon med njim od dojenčkov do študentov.
Letošnje duhovne vaje so minile v posebnem veselju in radosti da pripadava skupnosti, ki jo povezuje Jezus Kristus.

Erika in Marko