Sprejem novih članov v Marijino družbico

Praznik Gospodovega oznanjenja Mariji je bil v naši župniji zaznamovan s sprejemom štirih novih članov v Marijino družbico. Že v pripravi smo na srečanju Marijine družbice premišljevali ta evangeljski odlomek, si podelili čudovita spoznanja in se tako že z molitvijo pripravljali kot Marija na ta veličastni dogodek.

Med večerno sveto mašo je v župnijski cerkvi potekal obred posvetitve novih članov MD: enega fanta in treh deklic. Vsak se je izročil Mariji z besedami: Z veseljem se ti izročam Marija, hočem biti ves/vsa tvoj/a. Duhovnik je blagoslovil nove člane, potem pa smo še vsi skupaj obnovili svojo posvetitev Mariji z molitvijo O, Gospa moja. Tudi drugi člani Marijine družbice so sodelovali pri sveti maši s petjem, s prošnjami, zahvalami in s kratkim programom za starše. Za darovanje so na oltar nesli tudi pisemca zahval za svoje starše, ki so jih njim na koncu izročili. Naj bodo nova semena Marijine družbice tudi vsem nam v spodbudo, da bomo vedno radi spoznavali Marijo, jo ljubili, častili in posnemali!

V tem tednu priprave in tednu družine smo bili vsi podprti tudi z »Jerihonsko molitvijo«, ki je potekala pri sestrah HMP v spodnji kapeli, z možnostjo sodelovanja ljudi pri vsakodnevni adoraciji. Molili smo predvsem za prenovo naših družin in vseh prebivalcev v Sloveniji, da bi se odločali in ohranjali prave krščanske vrednote.

s. Ivica Oblak

Foto: HMP Novo mesto