Avtor: zunmsmihel Objavljeno: 28. 08. 2017

Številka 9

   

Veroučno leto 2017/18

Počitniški in dopustniški dnevi se počasi končujejo in kmalu se bo začelo novo šolsko in veroučno leto. 
Vpis k verouku bo za vse razrede in bo potekal v kaplaniji od ponedeljka do srede, 4. do 6. septembra 2017, od 16 h do 18 h.
K vpisu naj skupaj z otrokom pride vsaj eden od staršev. S seboj prinesite podpisano veroučno spričevalo.
Za vpis otroka v 1., 3. in 9. razred, starši prinesite s seboj še Družinsko knjižico ali krstni list (če otrok ni krščen v župniji verouka). Za vse otroke, ki jih vpisujete k verouku prvič, izpolnite še družinsko prijavnico, ki jo najdete na spletni strani župnije Novo mesto - Šmihel.
Ob vpisu bodo otroci dobili vse veroučne potrebščine. Priporočamo pa se tudi za vaš prispevek za ogrevanje veroučnih prostorov in za uporabo katehe-tskih pripomočkov, ki jih bomo    uporabljali pri urah verouka.
Tretji in vsi naslednji otroci v isti družini, ki obiskujejo osnovnošolski verouk, bodo vse, kar potrebujejo za verouk, dobili podarjeno.
Vse ostale informacije glede verouka pa si preberite v katehetskem pismu.

Obvestila
V nedeljo, 27. avgusta 2017, ob 16 h bo imel naš rojak p. Marjan Gačnik na Boričevem pri kapelici zahvalno sveto mašo za 25 let duhovništva. Bogu se zahvaljujemo zanj in za njegov duhovniški poklic, s katerim služi Bogu in ljudem.

Molitveni dan za nove duhovne poklice bomo obhajali na Zaplazu v soboto, 9. septembra 2017. Molitvena ura se bo  pričela  ob  9 h. Ob 10 h bo sveta maša, ki jo bo daroval novomeški škof msgr. Andrej Glavan. Posebej vabljeni tudi ministranti, za katere bo na Zaplazu poseben program.
Teden prej pa bomo po vseh župnijah naše škofije imeli moli-tvene ure za nove duhovne poklice. Vabljeni, da tudi v svojih osebnih molitvah prosite v ta namen.

Seja župnijskega pastoralnega sveta bo v ponedeljek, 4. septembra 2017 po večerni sveti maši. Člani lepo vabljeni že k večerni sveti maši. Glavna točka pogovora bo priprava praznovanja celodnevnega češčenja in Župnijskega dneva.

V pripravi na novomeški misijon, ki bo jeseni 2018, bo v soboto, 16. septembra 2017 ob 16 h, srečanje za vse, ki misijon podpirate s svojo molitvijo. Posebej vabimo, da se srečanja udeležite molitvene in biblične skupine, člani Prenove v Duhu, člani Neokatehumenske poti, redovne skupnosti ter vsi, ki že in še boste misijon podpirali s svojo molitvijo in žrtvijo. Srečanje bo v novomeški stolnici. Gost srečanja bo lazarist g. Jože Planinšek.

Vseslovensko srečanje mladih v Stični bo letos v soboto, 16. septembra 2017, od 9 h do 18 h. Vabljeni tudi mladi iz naše župnije. Prijave že sprejemamo.

Srečanje za bolne, ostarele in invalidne iz naše župnije bo v soboto, 23. septembra 2017. Srečanje bomo začeli s sveto mašo ob 14 h, med katero boste lahko prejeli zakrament bolniškega maziljenja, po njej pa bo skupno druženje in skromna pogostitev. Srečanje pripravljajo člani župnijske Karitas.

Krščevanje v mesecu septembru  bo v nedeljo, 24. septembra 2017, po sveti maši. 
Priprava na krst bo 20. septembra 2017 ob 19 h v Šmihelu v Baragovem zavodu.

Praznovanje Župnijskega dneva ob godu našega farnega zavetnika svetega nadangela Mihaela bo v nedeljo, 1. oktobra 2017. Dobitke za župnijsko tombolo že sprejemamo in jih lahko prinesete v zakri-stijo ali v župnišče. 

Bralci Božje besede
3. 9. 2017

7 h: Marta Hrovat in Andrej Lukan
9 h: Marta Šuštarič in Fani Pavlin
10.30: Slavi in Alan Pavlič
10. 9. 2017
7 h: Stanka Kotnik in Dominik Hrovat
9 h: Klavdija in Gašper Kavšek
10.30: Bernarda in Marko Hrovat
17. 9. 2017
7 h: Nataša Hrovat in Mihael Blatnik
9 h: Tadeja in Miran Kolenc
10.30: Zorka Hrovat in Klara Brudar

Čiščenje in krašenje župnijske cerkve
2. 9.: Krajčeva ulica;
9. 9.: K Roku;
16. 9.: Irča vas.

Cerkev v Stranski vasi v mesecu septembru čistijo in krasijo verniki iz Rakovnika.