Avtor: zunmsmihel Objavljeno: 19. 09. 2017

Številka 10

 

 

Obvestila

Vsako leto se na dan našega župnijskega zavetnika, svetega   nadangela Mihaela, 29. septembra,  cel dan zbiramo v naši župnijski cerkvi pri Jezusu v Najsvetejšem zakramentu. 
Kakor človek potrebuje sonce, ki blagodejno deluje na naše telo, tako tudi kristjan potrebuje Kristusa, ki milostno deluje na naše življenje.  Posebej v težkih trenutkih življenja občutimo potrebo imeti nekoga ob sebi. Vsak pa doživi trenutke, če ne prej ob smrti, ko tudi je tudi človeška prisotnost premalo. V tistih trenutkih pa lahko pomiri edino Bog in njegova prisotnost.
Velikokrat sem kot duhovnik doživel ravno to. Ljudje, ki so se priprav-ljali na smrt in bili zelo nemirni in v življenjski stiski, so se po tem, ko so bili prevideni in prejeli zakramente, spovedi, bolniškega maziljenja in obhajila ali samo bolniškega maziljenja, popolnoma umirili ter mirne duše pričakovali srečanje z Bogom v nebeškem kraljestvu.
Kristjani pa imamo priložnost, da se z Bogom srečujemo celo življenje, ne samo v trenutku naše smrti. Zakaj se nebi oprijeli možnosti, ki nam jo naklanja Cerkev, da se srečujemo z Jezusom v sveti hostiji. V naši župniji lahko vsak teden trikrat pridete k molitvi pred Najsvetejšim. Prisotnost pri Jezusu vam ne bo vzela čas in zaradi tega ne boste imeli nič manj časa. Jezus vam bo čas pomnožil. 
Vse napisano naj bo vabilo, da si vzamete čas in pridete k molitvi k Jezusu, ki nas čaka v svetem obhajilu. Vsak ponedeljek, četrtek in petek pol ure pred večerno sveto mašo, 29. septembra 2017, pa bo možnost cel dan. 
Zaključek celodnevnega češčenja bo ob 18.30. Letos bo med nami naš rojak kapucin brat Marjan Gačnik, ki ravno v letošnjem letu obhaja 25. mašništva. 

Razpored češčenja:
10 h–11 h: Stranska vas in okolica, 
11 h–12 h: dekanijski duhovniki,
12 h–13 h: Šmihel in ulice v okolici,
13 h–14 h: Irča vas in Brod,
14 h–15 h: Drska, Ulica Slavka Gruma in Šegova ulica,
15 h–16 h: Srebrniče, Gorenje Mraševo, Vrh, Mali Podljuben, Veliki Podljuben, Petane,
16 h–17 h: Košenice, Jedinščica, Regrča vas,
17 h–18 h: Škrjanče in Boričevo. 
Ob 18.30 bo slovesen zaključek češčenja s petimi litanijami Srca Jezusovega in nato sveta maša.

Praznovanje župnijskega dneva bo v nedeljo, 1. oktobra 2017. Dobitke za župnijsko tombolo sprejemamo do sobote, 30. septembra 2017 do 10 h. Prinesite jih v zakristijo ali v župnišče.
Gospodinje prosimo za pecivo, vinogradnike pa za pijačo, da bo kosilo in druženje še lepše in boljše.
Na župnijski dan bo po deseti sveti maši skupno kosilo in druženje.
Vsi ste vabljeni, da pridete pomagat pri pripravi in pospravljanju župnijskega dneve.

Srečanje za bolne, ostarele in invalidne iz naše župnije bo v soboto, 23. septembra 2017. Srečanje bomo začeli s sveto mašo ob 14 h, med katero boste lahko prejeli zakrament bolniškega maziljenja, po njej pa bo skupno druženje in skromna pogostitev. Srečanje pri-pravljajo člani župnijske Karitas.

Romanje novomeških župnij k Mariji Pomagaj na Brezje bo v nedeljo, 22. oktobra 2017. Odhod iz Šmihela bo ob 13 h, 15 minut prej bo avtobus pobiral po vaseh, kakor običajno. Prijave že sprejemamo.

Srečanje za zakonske jubilante bomo imeli v nedeljo, 29. oktobra 2017 pri sveti maši ob 10.30.

Katehumenat,  priprava  odraslih na prejem zakramentov, bo pri frančiškanih v Novem mestu. Prvo srečanje bo v nedeljo, 1. oktobra 2017 ob 20 h.

Krščevanje v mesecu septembru bo v nedeljo, 24. septembra 2017 po sveti maši. Priprava na krst bo v Šmihelu v sredo, 20. septembra ob 19 h.

Bralci Božje besede
24. 9. 2017

7 h: Darja in Marko Berkopec
9 h: Daša in Iztok Kavšek
10.30: Tadeja in Andrej Špes
1. 10. 2017
7 h: Stanka Kotnik in Dominik Hrovat
10.30: Vladka in Slavko Mohorko
8. 10. 2017
7 h: Marta Hrovat in Andrej Lukan
9 h: Monja Pust in Marija Kompan
10.30: Tinka Cvetkovič in Anka Klemenčič

Čiščenje in krašenje župnijske cerkve
23. 9.:
Brod in Šalijeva ulica;
30. 9.: Srebrniče, Gorenje Mraševo, Vrh pri Ljubnu, Mali Podljuben, Veliki Podljuben in Petane;
7. 10.: Škrjanče, Boričevo in Vorančeva ulica.

Cerkev v Stranski vasi v mesecu septembru čistijo in krasijo verniki iz Rakovnika.