Župnijski dan 2017

Letošnje župnijsko praznovanje smo začeli v petek, 29. septembra 2017, na god sv. nadangela Mihaela, zavetnika naše župnijske cerkve. Skozi cel dan so v cerkev prihajali posamezniki, da bi počastili Najsvetejše. V dopoldanskem času so se češčenja udeležili tudi nekateri dekanijski duhovniki. Zaključek celodnevnega češčenja svetega Rešnjega telesa, ki se je začel s pétimi litanijami, je bil še posebej slovesen, saj je bil med nami naš rojak, kapucin br. Marjan Gačnik, ki v letošnjem letu obhaja 25 let mašništva.

V nedeljo, 1. oktobra 2017, smo obhajali župnijsko žegnanje. Ob 10. uri smo se v velikem številu zbrali pri slovesni sveti maši, ki jo je daroval domači župnik Igor Stepan. Našemu farnemu zavetniku smo se zahvalili za pomoč in podporo v preteklem letu ter prosili za varstvo in blagoslov tudi za naprej. Šolarji so se priporočili Bogu in sv. Mihaelu za upešno šolsko leto in prinesli na oltar različne darove. Bogoslužje so, kot vedno, obogatili pevci s svojim čudovitim petjem.

Pri izhodu iz cerkve smo dobili bogato brošuro, v kateri je v besedi in sliki prikazano pestro župnijsko dogajanje v pastoralnem letu 2016/2017.

Po zaključku svete maše smo na povabilo župnika odšli na župnijsko dvorišče, kjer nas je čakalo okusno kosilo, ki sta ga tudi tokrat pripravila Peter Kotar in Jana Krnc s pomočniki. Posladkali smo se s pecivom, ki so ga pripravile pridne gospodinje, da nismo bili žejni, pa so poskrbeli vinogradniki. Ne samo otroci, pač pa tudi odrasli se vsako leto razveselimo tombole. Nagrad, ki so jih prispevali župljani, je bilo res veliko in za vsakega, ki je vztrajal do konca. Glavno nagrado je tokrat prispevala domača župnija, in sicer visokotlačni čistilec. V odmorih, ko so se podeljevali dobitki, nas je s harmoniko zabaval ministrant Miha. Vsi prisotni smo si lahko ogledali razstavo ročnih del, ki so jih izdelale Maja in Marija Šušteršič in Štefka Burger. Ugibali smo, kolikšno je bilo povprečno število obeh štetij vseh nedeljnikov v naši župniji v preteklem letu. Pravilnemu odgovoru se je najbolj približal Marcel in si prislužil vrečo krompirja. Druženje na župnijskem dvorišču je bilo tudi letos prijetno, k čemur je zagotovo prispevalo lepo vreme, predvsem pa vsak izmed nas. Največja zahvala gre gospodu župniku Igorju Stepanu, ki že vrsto let vztraja in organizira praznovanje župnijskega dne ter si prizadeva, da se župljani družimo, bolje spoznamo in skupaj gradimo naše župnijsko občestvo.

Ob koncu praznovanja kličemo k Bogu in našemu zavetniku sv. Mihaelu za varstvo ter blagoslov na vseh naših poteh.

Meta Dragman