Avtor: župnik Objavljeno: 23. 05. 2018

Številka 9

 

Obvestila

Prvo sveto obhajilo
Vsakokrat, ko Jezus pride na naše oltarje, vsakokrat, ko on prehaja v srce vernikov, vsakokrat ponovno razširja roke v objem, vsakič sklanja svojo glavo za poljub, vsakič odpira svoje srce, da s plamenom svoje ljubezni objame srce, ki se mu približa.
Tam, kjer je evharistija, se vedno izraža Božja ljubezen. Nimamo popolnejšega sredstva, da bi ljubili Boga, kot je presveti oltarni zakrament. Celotni zakrament, t. j. maša z obhajilom, je samo izražanje človekove ljubezni svojemu Bogu. Maša je ljubezenski dar, obhajilo pa je ljubezensko združenje s svojim Bogom.
Takšnega odnosa z Bogom želimo našim prvoobhajancem, ki bodo prvič sprejeli Jezusa v svoje srce v nedeljo, 27. maja 2018, ob 10.30.
Podprimo jih s svojo molitvijo, obenem pa naj bo ta praznik spodbuda za vse nas, da premislimo, kakšen je naš odnos do Boga in ga še bolj poglobimo in se povežemo z njim.
Da bi odnos do Jezusovega telesa in krvi vedno bolj poglabljali, vsako leto praznujemo slovesni in zapovedani praznik svetega Rešnjega telesa in krvi. Letos bo to v četrtek, 31. maja 2018. Zvečer ob 19 h se bomo Jezusu zahvalili za njegov dar presvete evharistije s sveto mašo in procesijo z Rešnjim telesom okoli župnijske cerkve.

Slovesno praznovanje godu blaženega Alojzija Grozdeta bo v nedeljo, 27. maja 2018, ob 16. uri. V romarskem svetišču na Zaplazu bo sveto mašo ob somaševanju duhovnikov daroval predsednik SŠK, ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore OFM. Pred mašo bo ob relikvijah blaženega molitvena ura, ki jo bodo pripravili člani ŽPS novomeške škofije, zato tudi člani iz naše župnije lepo vabljeni. 
Po sveti maši bomo ob njegovih relikvijah v Grozdetovi kapeli zmolili litanije ter molitev za razglasitev za svetnika.

Duhovnik bo bolnike in ostarele obiskoval po domovih na prvi petek v mesecu juniju, in sicer1. junija 2018.

Letošnje šmarnično romanje bo v soboto, 2. junija 2018. Poromali bomo na Žeželj nad Vinico. Otroci, ki ste redno hodili k šmarnicam ali ste manjkali do 10 x, boste imeli romanje brezplačno, ostali otroci plačate 5 €, odrasli pa 8 €.
Za romanje se lahko prijavi kdorkoli.
Prijave že sprejemamo. Prijavite se najkasneje do 28. maja 2018.

V prihodnjih dneh bodo na voljo prijavnice za letošnji oratorij, ki bo potekal v Šmihelu od 25. junija do 1. julija 2018.

Priprava na krščanski zakon bo potekala v Zavodu Friderika I. Barage v Šmihelu dva zaporedna vikenda (petek, sobota, nedelja), 25.–27. maja in 1.–3. junija 2018 ob 19 h. Vse informacije dobite na telefonu 070 70 96 70 ali po elektronski pošti: gregor.lotric@rkc.si.

Molitev za domovino pred volitvami
Troedini Bog, večna modrost! Ti vse čudovito urejaš in vodiš. Prosimo Te za naše voditelje, da bodo skrbeli za našo državo in slovenski narod. V času, ko se pripravljamo na volitve, Te prosimo, da bi se jih vsi kristjani udeležili in odgovorno oddali svoj glas za vse, ki se zavzemajo za pravičnost in življenje, za družine in otroke, za okolje in versko svobodo. Naj voditelji ponosno in dostojno predstavljajo našo državo ter se zavzemajo za vse, ki so v kakršnikoli stiski. Naj vsi skupaj gradimo Božje kraljestvo na zemlji, ki je kraljestvo miru, pravičnosti in ljubezni. Amen.
Marija, Pomočnica kristjanov, prosi za nas!

Bralci Božje besede:
 27. 5. 2018

7 h: Marta Hrovat in Andrej Lukan
9 h: Vladka in Slavko Mohorko
10.30: prvoobhajanci
3. 6. 2018
7 h: Nataša Hrovat in Mihael Blatnik
9 h: Monja Pust in Marija Kompan
10.30: Zorka Hrovat in Klara Brudar
10. 6. 2018
7 h: Stanka Kotnik in Dominik Hrovat
9 h: Marta Šuštarič in Ivanka Železnik
10.30: Tadeja in Andrej Špes

Čiščenje in krašenje župnijske cerkve:
26. 5.: Regrča vas in Jedinščica;
2. 6.: Ob Težki vodi;
9. 6.: Košenice.

Cerkev v Stranski vasi v mesecu maju čistijo in krasijo verniki iz Birčne vasi v juniju pa iz Gorenjih Lakovnic.