Župnijski dan 2018

Letošnje župnijsko praznovanje smo začeli na praznik sv. Mihaela s celodnevnim češčenjem Jezusa v Svetem Rešnjem Telesu. Dan celodnevnega češčenja smo zaključili s petimi litanijami in sveto mašo, ki jo je daroval letošnji novomašnik, gospod Janez Barborič, ki nam je podelil tudi novomašni blagoslov.

Praznovanje godu našega zavetnika smo nadaljevali v nedeljo, 30. 9. 2018, ko smo imeli župnijski dan, ki smo ga začeli s sveto mašo, med katero je generalni vikar novomeške škofije prelat Božidar Metelko blagoslovil obnovljen oltar sv. Frančiška Pavelskega. Pri sveti maši so sodelovali tudi veroučenci, pevci župnijskega zbora pa so tudi tokrat dali piko na i slovesnosti.

Po sveti maši smo se farani zbrali na župnijskem dvorišču. Tam nas je že čakalo kosilo, ki sta ga tudi letos pripravila Peter Kotar in Jana Krnc s pomočjo še nekaj pridnih rok. Po kosilu se je začela tradicionalna tombola, kjer smo se letos potegovali za lepo nagrado – posteljni pod z motorjem. Prve nagrade se je letos razveselil naš ministrant Lev Špes. Ugibali smo tudi, kolikšna površina obnovljenega oltarja je pokrita s pozlato. Najbližje se je pravilnemu odgovoru približala Eva Bojanc, ki je prejela varilni aparat. Tudi vsi ostali smo se lahko razveselili nagrad, ki so jih prispevali farani. Med kontroliranjem tombolskih listkov in klepetom s sofarani pa nas je s svojim petjem in igranjem razveseljevala in vabila k slavljenju Boga skupina Rokapela, v kateri sodeluje tudi nekaj šmihelskih mladih glasbenikov. Da je bil dan res popoln je poskrbel tudi dobri Bog, ki nam je naklonil lepo vreme.

Imamo veliko razlogov, da smo hvaležni Bogu in svetemu nadangelu Mihaelu, seveda pa še naprej prosimo za njuno varstvo in blagoslov.

Urša Kapš