Misijon v Novem mestu: 2. dan

Za nami je prva, misijonsko zelo bogata sobota, pod naslovom MARIJA – IZVIR  VESELJA. Skozi ves dan, od 10. do 18. ure, je bilo v stolni cerkvi sv. Nikolaja izpostavljeno v češčenje in molitev Najsvetejše, kjer so se razvrstile različne skupine, ki delujejo po naših župnijah. V vseh treh župnija so bile tako prve svete maše z misijonskim nagovorom. Sveta maša je bila popoldan tudi v domu starejših občanov v Šmihelu, ki je eden  največjih v Sloveniji. Včeraj popoldan je bilo v Baragovem zavodu kar 5 različnih srečanj: za zaročence in pare v spoznavanju, za humanitarne delavce, srečanje za ministrante in za starše ter še večerno srečanje za neokatehumensko pot.

Zadovoljni nad prvimi misijonskimi koraki danes pričenjamo nov dan, nedeljo, pod naslovom VSTAJENJE – IZVIR NEPREMAGLJIVEGA UPANJA. V vseh treh župnijah bo danes kar 15 svetih maš. Večina jih bo opravljenih v župnijskih cerkvah, 2 na podružnici in ena za skupino Vera in Luč, ki se mesečno dobiva pri frančiškanih v Lenartovi dvorani; tudi pri tej skupini bo nagovor misijonarja. Drugače pa je v stolni cerkvi vsako nedeljo ob 18h sveta maša za hrvaško govoreče vernike. Misijonar bo tudi med njimi.

Na Gospodov dan bo samo eno popoldansko srečanje, in sicer ob 16h za dekleta in žene, ki ga bo vodila ga. Meta Halas ob misijonarju br. Joškotu Smukavcu.

Več o misijonu si preberite na misijonski spletni strani: http://misijon-nm2018.rkc.si