Avtor: župnik Objavljeno: 19. 11. 2018

Številka 14

 

Obvestila
Lepo vabljeni, da se v tednu do nedelje, 25. novembra 2018, udeležujete programa misijona.
Gotovo bo vsak našel nekaj primernega zase. Program si oglejte v programski knjižici; program najdete tudi na spletni strani misijona v Novem mestu.
Poleg srečanj za posamezne skupine vas vabim tudi k večernim svetim mašam, med katerimi bodo misijonski nagovori, možnost pa bo tudi za sveto spoved. Predvsem vsak dan pred svetimi mašami, v petek pa dopoldan od 10 h do 12 h in popoldan od 14 h do 16 h.
V nedeljo bo sveta maša v župnijski cerkvi le ob 7 h zjutraj za tiste, ki res ne morejo priti na zaključek misijona. Vsi ostali pa se udeležimo svete maše ob 10 h v dvorani Leona Štuklja, ki jo bo daroval novomeški škof msgr. Andrej Glavan. Pri sveti maši bomo prejeli tudi papeški blagoslov s popolnim odpustkom. Molitev se bo začela že ob 9.30. Peli bodo združeni otroški, mladinski in odrasli pevski zbori mestnih župnij ob spremljavi pihalnega orkestra Krka. Sveto mašo bo preko radijskih valov v živo prenašalo Radio Ognjišče. Povejte svojim domačim, bolnim in ostarelim, ki se ne morejo udeležiti svete maše, da se nam lahko pridružijo preko radija.
Po sveti maši bo še kulturni program s pričevanji in krajšim koncertom Tria Vivere (nekdanja Eroika), ki bodo gotovo s svojimi glasovi popestrili program ob zaključku misijona. 
Ob koncu bo še pogostitev pred dvorano, zato prosimo vse gospodinje za pecivo, ki ga prinesite v kaplanijo v soboto, 24. novembra 2018, med 16. in 18. uro. Prav tako prosimo vinogradnike, da darujejo vino, ki ga bomo postregli ob pecivu. Bog poplačaj za vašo pripravljenost in pomoč.

Letošnji Teden Karitas bo potekal od ponedeljka, 26. novembra 2018, do nedelje, 2. decembra 2018. Z geslom MLADOST IZ KORENIN MODROSTI nagovarja k povezanosti med mladimi in starejšimi. Mladi v družbi iščejo priložnosti, kjer se lahko izkažejo, dobijo svojo vlogo, se učijo in osebnostno rastejo. Starejši pa so povabljeni, da so odprti za ideje, ki jih prinašajo mladi, da jim zaupajo in jih sprejemajo v vsej njihovi enkratnosti. Papež Frančišek je ob sklepu Sinode o mladih rekel, da je treba mlade poslušati, slišati in sprejemati. Če želimo tako delati, je potrebno srečanje. In prostovoljstvo je priložnost za srečanje mladih s starejšimi in vseh skupaj z ljudmi v stiski.
V Tednu Karitas bo Slovenska Karitas 28. novembra 2018 ob 20 h organizirala dobrodelni koncert Klic dobrote, ki bo tradicionalno potekal v dvorani Golovec v Celju. Koncert bo v živo prenašala RTV Slovenija. Tudi tokrat nas Slovenska Karitas vabi, da pokažemo sočutje in solidarnost do družin v stiski ter jim podarimo svoj prispevek. Ob tem še posebej želi pomagati otrokom in mladim v revnih družinah, ki jih je zaradi negotove zaposlitve, prenizkih dohodkov, nesreč, zadolženosti ali bolezni staršev vse več. V času koncerta ter ves mesec december boste lahko darovali sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski.

Molitve za rajne v novembru – dodatek:
22. 11.:
Marija, Štefan in sin Stanko Barbič, Marija, Jože in sin Jože Stojnič, Ana Zajc, Katarina Janžekovič. Matilda Šinkovc, Anton in Marija Gačnik. Starši Luzar in Škodnik, iz družin Luzar, Modic, Škodnik in Babič.
23. 11.: Franc in starši Kulovec, bratje, sestre in sorodniki, starši in brat Kocjan ter sorodniki. Iz družin Škoda, Zupančič in sorodniki. Marija Blažič, starši in Fani Golob, Jožefa Jerman. Jožef Golob, starši in Fani Golob, starši, bratje in sestre Kulovec. Alojz in iz družine Jakše. Starši Rajer, iz družine Zagorc, Vida Mesarič, Drago Pezdirc, duhovniki.
27. 11.: Iz družin Jenič, Škofič, Ivček in Švalj. Iz družine Hrastar in starši Anžlovar.
28. 11.: Slavko in Mihael Lokovšek, Minka in Josip Černoga, Marija in Emil Jakše, iz družin Staniša, Golobič, Lokovšek in Kostanjšek.

Našo župnijo bo tudi letos obiskal Miklavž in obdaroval otroke do vključno drugega razreda osnovne šole. Srečanje z njim bo potekalo v Baragovem zavodu v Šmihelu v nedeljo, 2. decembra 2018, ob 15 h. Prijave niso potrebne.

Zahvalno romanje za milosti misijona za mestne župnije bo od 28. aprila do 1. maja 2019. Poromali bomo v Dubrovnik, Budvo, Cetinje, Kotor, na otok, kjer je svetišče Gospe od Škrpjela, in v Medžugorje. Cena romanja je 290 €. Podrobnosti si preberite na letaku, ki ga dobite ob izhodih iz cerkve ali na župnijski spletni strani. Prijave sprejemamo od 1. decembra 2018 naprej. Ob prijavi plačate akontacijo 80 €. Ostali znesek lahko plačate na obroke oz. po dogovoru.

Krščevanje v mesecu novembru bo v nedeljo, 18. novembra 2018, ob 11.30. 
Priprava na krst bo 21. novembra 2018 ob 19 h v Šmarjeti.

Bralci Božje Besede:
2. 12. 2018

7 h: Stanka Kotnik in Dominik Hrovat
9 h: Miran Kolenc in Janez Jerič
10.30: Marija Plut in Terezija Balkovec
9. 12. 2018
7 h: Marta Hrovat in Andrej Lukan
9.00: Daša in Iztok Kavšek
10.30: Erika Lozar in Irena Brudar

Čiščenje in krašenje župnisjke cerkve:
24. 11.:
Irča vas;
1. 12.: Brod in Šalijeva ulica;
8. 12.: Srebrniče, Gorenje Mraševo, Vrh pri Ljubnu, Mali Podljuben, Veliki Podljuben, Petane.

Cerkev v Stranski vasi v mesecu decembru čistijo in krasijo verniki iz Gorenjih Lakovnic.