Avtor: župnik Objavljeno: 10. 12. 2018

Zahvalno romanje za milosti misijona

 

Od 28. aprila 2019 do 1. maja 2019

PROGRAM ROMANJA

Nedelja, 28. 4.: NOVO MESTO – DUBROVNIK – BUDVA

Odhod iz Novega mesta ob 3. uri zjutraj.. Prihod v Dubrovnik okoli 14. ure. Ogled mesta in sveta maša v stolnici. Po ogledu in sveti maši se bomo odpravili proti Budvi. Namestitev v hotelu, večerja in počitek. Vsi obroki, razen večerje, so ta dan iz popotne torbe.

Ponedeljek, 29. 4.: BUDVA – CETINJE – SVETI ŠTEFAN – BUDVA

Zajtrk. Odhod proti Cetinjem, nekdanji prestolnici Črne gore in sedanji protokolarni prestolnici. Ogled pravoslavnega samostana in muzeja ter znamenitosti starega mestnega jedra. Vrnitev proti Budvi. Na poti ogled otoka Sveti Štefan. Prihod v Budvo in ogled starega mestnega jedra. Sveta maša. Večerja in prosto za večerni program po želji.

Torek, 30. 4.: BUDVA – KOTOR – PERAST – GOSPA OD ŠKRPJELA – BUDVA

Zajtrk. Odhod v Kotor, starodavno mesto trgovcev in pomorščakov. Ogled mesta, ki je zaradi svoje izjemne srednjeveške arhitekture in mnogih drugih spomenikov uvrščeno na seznam UNESCOVE svetovne naravne in kulturne dediščine. Kosilo v Kotorju. Ogled čudovitega baročnega mesta Perast. Odhod s barkami na otok Gospa od Škrpjela. Sveta maša in ogled muzeja. V večernih urah prihod v hotel, večerja in nočitev.

Sreda, 1. 5.: BUDVA – MEDŽUGORJE – NOVO MESTO

Zajtrk. Odhod proti Medžugorju. Sveta maša. Ogled Medžugorja. Nadaljevanje poti proti Novemu mestu. Prihod v zgodnjih jutranjih urah.

CENA VKLJUČUJE: Avtobusni prevoz na navedeni relaciji, vstopnino v najstarejšo lekarno v Dubrovniku, vstopnino v muzej v Kotorju, cestnine, predornine, parkirnine, vstopne takse za mesti Dubrovnik in Cetinje, stroške voznikov, 3 polpenzione v hotelih z najmanj 3*, 2 x prevoz s trajektom v zalivu Boke Kotorske, oglede po programu brez vstopnin, prevoz z barkami do otoka Gospa od Škrpjela in nazaj na kopno, duhovno vodstvo in turistično zavarovanje.

OB PRIJAVI JE TREBA PLAČATI 80 € AKONTACIJE NA OSEBO. Prijave sprejemamo v župnijskih pisarnah: Stolna župnija Novo mesto, Novo mesto Šmihel in Sv. Lenart.

Doplačilo za enoposteljno sobo 80 €.