Srečanje birmancev

V soboto, 23. marca 2019, je potekalo dekanijsko srečanje birmancev in njihovih staršev novomeške dekanije. Zbralo se je preko 500 birmancev in staršev. Za glasbeno vzdušje je poskrbel Stična bend.

Duhovni del na začetku je vodil novomeški škof in letošnji birmovalec msgr. Andrej Glavan. V pogovoru z voditeljem novinarjem Marjanom Buničem je g. škof predstavil svojo izkušnjo birme in odločitev za duhovniški poklic. Nato so birmanci s simboli predstavili svoje župnije iz katerih prihajajo.

Po krajšem odmoru in okrepčilu so šli starši v svoj prostor, kjer jim je spregovoril terapevt Miha Kramli o pasteh sodobnih nekemičnih odvisnosti in elektronskih medijev.

Birmanci pa so v dvorani prisluhnili pričevanjem mladih zaročencev Lucije in Klemena, duhovniku in vlogerju Martinu Golobu ter skavtskima voditeljema Lini in Matejem.  Spregovorili so jim o svoji življenjski poti in kako so iskali ali ohranjali odnos z Bogim, ki jih je neprestano reševal.

Ob koncu je g. škof blagoslovil sveče z logotipom letošnjega svetovnega dneva mladih, ki je bil v Panami in nas je tudi na tokratnem srečanju spremljal. Spodbujalo nas je geslo svetovnega srečanja, ki so Marijine besede: Zgodi se mi po tvoji besedi. Vsak izmed birmancev je prejel svojo svečko, ki ga bo spremljala v pripravi do birme.