Srečanje za župnijske sodelavce

V nedeljo 17. novembra 2019 smo v Novem mestu začeli obnovo misijona. Začeli smo ga tako, da so naši duhovniki zamenjali župnije, bili so misijonarji v našem mestu, v sosednjih župnijah.

V ponedeljek 18. novembra smo se v velikem številu zbrali župnijski sodelavci: člani ŽPS, ključarji in bralci božje besede. Lanskoletni voditelj mestnega misijona p. mag. Branko Cestnik nam je predstavil kakšen pomen ima oznanjevanje.

Misijon, je potekal od 16. do 25. novembra 2018 pod geslom: Jezus, daj mi žive vode. Zgodba iz svetega pisma govori o Samarijanki, ki je pri vodnjaku srečala Jezusa in si zaželela žive vode, o kateri ji je Jezus govoril. Prav tako kot ona smo mi lani v času misijona pili iz studenca žive vode. Prejeli smo veliko milosti in blagoslova. Samarijanka je po srečanju z Jezusom odšla v vas in ljudem povedala o Jezusu ter jih povabila z besedami: Pridite in poglejte. Takoj je postala oznanjevalka, misijonarka.

Tudi mi smo povabljeni, da postanemo misijonarji. Misijonar ni samo tisti, ki gre v tuje dežele, med najbolj revne in uboge. Misijonar je lahko vsakdo izmed nas že s svojim zglednim življenjem, da pomagamo drugim z majhnimi dobrimi deli, ki jih naredimo svojim domačim, sosedom, sodelavcem ali pa nekomu, ki ga srečamo na svoji poti.

Pater Branko nam je povedal, da Cerkev, ki ne oznanja umira. Cerkev se je skozi svojo zgodovino spreminjala, trudila se je oznanjati tako, da je bila ljudem bližje. Tudi papež Frančišek nas vabi, da živimo in delamo tako, da bomo bolj misijonarski.

Bodimo pogumni misijonarji! Pokažimo drugim, da nam Jezus prinaša veselje in mir, nam daje moč in nas varuje hudega.

Urška Hrovatič

Več na: http://misijon-nm2018.rkc.si