Srečanje za mlade

V soboto, 23. 11. 2019, smo se v okviru obnove misijona, zbrali mladi iz Novega mesta in napolnili dvorano Baragovega zavoda s petjem in molitvijo.

V naši družbi smo se razveselili obiska slovenskega vlogerja-duhovnika Martina Goloba. Na slikovit način nam je skušal približati vero in duhovniški poklic ter nas s pomočjo zanimivih, hudomušnih anekdot iz svojega življenja spodbujal, da izžarevamo mladost in kot mladi kristjani tudi v današnjem času sledimo Jezusu. Pogovarjali smo se o vsakdanjih temah in razmišljali o rešitvah za probleme, s katerimi se spopadamo mladi.

Večer je z izvirnimi priredbami sodobnih krščanskih pesmi popestril novomeški slavilni band RoKapela. Pesmi so s svojimi globokimi besedili nagovarjale vsakega izmed nas in v naših srcih vžgale iskro, s katero bomo zanetili ogenj v srcih vseh ljudi.

Srečanje smo zakljucčili pred Najsvetejšim in  v nekaj minutah tišine še v živo vzpostavili stik z Bogom, mu izročili svoje misli in ga prosili, da še naprej usmerja naša življenja.

Blažka Hrovat, Katja Lozar in Pija Kapš

Več na: http://misijon-nm2018.rkc.si