Zlata maša g. Marka Burgerja

V nedeljo, 4. oktobra je g. Marko Burger pozlatil našo župnijsko cerkev sv. Mihaela, ko je v njej daroval zlato mašo v zahvalo za 50 let dela v Gospodovem vinogradu. Po uvodni skladbi, ki sta mu jo podarila nečak Matej na orglah in njegov sin Marcel s trobento, je uvodne besede podal g. Karel Kapš, ki je imel to čast tudi pred petdesetimi leti, ko je lahko še kot najstnik pozdravil takrat novomašnika g. Marka. Vsi farani smo z radovednostjo pogledali tudi na projekcijo fotografij, ki nam je pokazala tisti svečani trenutek. »Zlatomašnikovo delo, ki ga je opravil z božjo pomočjo, je res obilno,« je poudaril generalni vikar g. Božidar Metelko, »pa s polno energije in ljubezni teče naprej, trenutno kar v dveh župnijah.«

Slovesnost je obogatila tudi prisotnost drugih šestih duhovnikov, sodelovanje veroučencev in župnijskega zbora s pomočjo opernega pevca Marka Finka. Nagovor zlatomašnika, ki se je potopil v spomine in nam malo bolj podrobno osvetlil pomembnejše postaje svojega življenja, je bil res zanimiv. Veliko nas je, ki si res ne znamo več predstavljati, kakšni časi so bili, ko se je on odločal za poklic. S kakšno skrbjo nam je naročal, naj molimo za nove duhovne poklice, saj so danes pa spet čisto drugačni časi, ki v marsikom preglasijo klic Boga.

Na koncu sta se člana župnijskega sveta zahvalila s skromnim darilom in željo, da zlatomašnika Bog ohrani v svojem varstvu, in s priporočilom, da naj še naprej rad prihaja v rodno župnijo in moli za nas. Zaradi znanih razmer se je žal druženje pred cerkvijo nadaljevalo brez pogostitve, vendar smo z veseljem sprejeli zlatomašne podobice iz zlatomašnikovih rok in malo poklepetali.

Tadeja Resman Špes