Avtor: župnik Objavljeno: 14. 10. 2020

Obvestilo

Spoštovani župljani naše župnije!

Z duhovmin pomočnikom sva od včeraj v karanteni. Počutiva se dobro. Upam, da tako tudi ostane. Trenutno urejam vse potrebno, da bo življenje v župniji teklo normalno naprej, da bodo svete maše, če bo le mogoče, tako kot so oznanjene. Če to ne bo možno, bo kakšna maša prestavljena na kasnejši čas. 

Če karkoli potrebujete: podelitev zakramentov bolnikom ali umirajočim, imate pogreb, potrebujete kakršenkoli dokumet iz župnijske pisarne ali karkoli drugega me pokličite ali pošljite elektronsko pošto in bom uredil, če bom lahko sam ali prosil duhovnike sosednjih župnij.

Želim vam veliko zdravja in pazimo drug na drugega.

župnik

 

Obvestilo za vse, ki ste bili v nedeljo pri sveti maši v Šmihelu

Epidemiolog NIJZ je pojasnil, da vsi ki ste bili v nedeljo pri sveti maši v Šmihelu, ni treba da greste v karanteno, ker so bili upoštevani vsi varnostni ukrepi (raukuževanje rok, maska, varnostna razdalja). Vendar pa vseeno v obdobju 14 dni pozorno spremljajte svoje zdravstveno stanje. Če se pri vas v tem času pojavijo simptomi ali znaki covid-19 (slabo počutje, prehladni znaki, kašelj, vročina, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, izguba vonja ali okusa, bolečine v žrelu,…), ostanite doma in pokličite osebnega ali dežurnega zdravnika, kjer boste prejeli nadaljnja navodila.

Upoštevajte pa vse že znana priporočila za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-CoV-2:

- Izogibamo se stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.

- Vzdržujemo medosebno razdaljo vsaj 2 metra.

- Ne dotikamo se oči, nosu in ust.

- Redno si umivamo roke z milom in vodo.

- V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost etanola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.

- Priporočamo uporabo mask skladno s Priporočili za uporabo mask v času širjenja okužbe s SARS-CoV-2, ki so dostopna na naslednji povezavi.

- Izogibamo se zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi.

- Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

- Zaposlene osebe opravljajo delo od doma v dogovoru z delodajalcem (v kolikor jim to narava dela dopušča) oz. se z delodajalcem dogovorijo o načinu dela.