Avtor: župnik Objavljeno: 27. 11. 2020

Adventi koledar

DRAGI OTROCI IN ODRASLI!

Vsako leto nas v adventnem času iz Misijonskega središča Slovenije povabijo k adventni akciji. Letošnji adventi koledar je navoljo tudi preko interneta. Vsak dan bo naša katehistinja, sestra Marija Zabret prebrala zgodbo in jo boste lahko poslušali doma. Povabljeni ste, da tudi letos delate dobra dela, ob tem pa mislite tudi na svoje vrstnike v misijonskih deželah. S prihranjenim denarjem jim boste veliko pomagali.

V adventu vsak dan obiščite župnijsko spletno stran ali facebook stran Župnije Novo mesto - Šmihel, kjer vas bo čakala nova zgodba o dr. Janezu Janežu, o katerem govori letošnji advetni koledar. Dr. Janez Janež je bil prvi slovenski laiški misijonar, ki je kot zdravnik in kirurg štiri leta deloval na Kitajskem, nato pa še celih 38 let v Tajvanu. Cel mesec bomo spoznavali njegovo zgodbo, obenem pa se pripravljali na najlepši čas v letu, na rojstvo Jezusa.

Na spodnji sličici preberite povabilo za letošnjo adventno akcijo Otroci za otroke. Preberite si tudi koliko darov smo zbrali lansko leto in komu smo z njimi pomagali.

Adventni koledar so pripravili v Misijonskem središču Slovenije. Avtor ilustracij je Juan Emilio Juvančič.

Želim vam lep adventi čas.

župnik