Avtor: župnik Objavljeno: 26. 03. 2021

Cvetna nedelja

Na cvetno nedeljo bo v Šmihelu v župnijski cerkvi pet svetih maš: ob 7 h, 8 h, 9 h, 10 h in 11 h. Pri vseh svetih mašah bo blagoslov zelenja, oljčih vejic in butar; prav tako pa tudi že na predvečer, pri sobotni sveti maši.

Pri vseh svetih mašah je v župnijski cerkvi že doseženo najvišje dovoljeno število vernikov. Vsi, ki si niste mogli rezervirati mesta pri svetih mašah, lahko pri sveti maši prisostvujete pred cerkvijo, kjer bo ozvočeno. Prav tako bo blagoslov butar in oljčnih vejic tudi pred cerkvijo na začetku vsake svete maše.

Dobili smo dovoljenje, da so bogoslužja lahko tudi na prostem, pri čemer je potrebno zagotoviti najmanj 10 kvadratnih metrov prostora na enega udeleženca (oz. za vse udeležence iz istega gospodinjstva).

Če se lahko na prostem zagotovi minimalno dva metra varnostne razdalje med udeleženci oz. med člani različnih gospodinjstev, uporaba mask ni nujno potrebna, še vedno pa je priporočljiva glede na slabe epidemiološke razmere.

Vsi, ki boste pri maši pred cerkvijo, ne potrebujete posebno prijavo, le poskrbite, da bo varnostna razdalja do drugih ljudi dovolj velika.

Prenos svete maše na župnijskem facebooku bo ob 10 h.