Avtor: župnik Objavljeno: 29. 05. 2021

Kaj ti pomeni župnija

Kakšno je oz. bo naše župnijsko življenje po vseh teh omejitvah, ki smo jih imeli? Ob vsem tem, kar smo doživljali, se lahko konkretno vprašamo, kaj pa je meni osebno pomenilo, da nismo mogli v cerkev, da nismo mogli prejemati obhajila, da se nismo mogli srečavati v raznih župnijskih skupinah, itd. Dejstvo je, da bomo morali vse stvari, vse skupine, vsa srečanja začeti znova.

Kaj ti pomeni župnija, se pokaže v najbolj osnovnih stvareh. Ni potrebno začeti z nikakršnimi visokoletečimi cilji in načrti. Začeti je potrebno pri tem, da se bomo v cerkvi in v župniji najprej dobro počutili kot ljudje, potem bomo lahko tudi pobožno molili in doživeli duhovno povezanost z Bogom. Tako, kot v vsaki drugi skupnosti, je tudi v župniji: bolj se boš vključil vanjo, več časa in svojih talentov boš daroval za življenje župnije, bolj se boš čutil del skupnosti.

Na spodnji sliki so naštete čisto konkretne spodbude in predlogi kje lahko vsak župljan sodeluje v župniji. Konkretno si izberi in napiši, kaj boš ti naredil za župnijo.