Avtor: zunmsmihel Objavljeno: 25. 05. 2014

Številka 13

 

Napovednik in obvestila
Prvo sveto obhajilo bomo imeli v nedeljo, 1. junija 2014, ob 10.30. Vsi farani ste lepo vabljeni, da pospremite naše prvoobhajance na pot rednega prejemanja zakramentov spovedi in obhajila z molitvijo.
Prvoobhajanci se bodo na ta praznik duhovno pripravljali še z obiskom svete maše v sredo, četrtek in petek pred prvim obhajilom.
Posebej se jih spomnimo v petek, ko bodo ob 17.45 prejeli tudi zakrament prve svete spovedi.
Tudi starši prvoobhajancev lepo vabljeni, da se duhovno pripravite na prvo srečanje vaših otrok z zakramentalnim Jezusom.

Srečanje za ostarele in bolne iz naše župnije pripravljajo sodelavci župnijske Karitas in bo v soboto, 7. 5. 2014, ob 15 h. Začeli bomo s sveto mašo v župnijski cerkvi, med katero boste lahko prejeli bolniško maziljenje. Vsi, ki ste starejši od 65 let, lahko prejmete ta zakrament enkrat na leto, tudi če niste bolni. Po sveti maši bo še pogostitev. Vse vernike naprošam, da omogočite svojim sorodnikom, sosedom in znancem prevoz do Šmihela.
Vabljeni ste vsi verniki, ki ste starejši od 70 let, tudi če redno prihajate v cerkev.

Z mesecem majem zaključujemo redna veroučna srečanja. Veroukarji se bodo s svojimi katehisti dogovorili, kdaj bo delitev spričeval. Vsem otrokom, dijakom in študentom želim, da uspešno zaključijo šolsko leto, v počitniških mesecih pa, da si tako starši kot otroci naberete novih delovnih moči. Ne pozabite pa na Boga, na molitev in sveto mašo, pri kateri vedno prejemamo duhovno hrano. Kjerkoli boste na dopustu, tudi na morju, v hribih ali pa v drugih državah, boste gotovo našli kakšno cerkev in Boga v njej. Naj vas Božje in Marijino varstvo spremljata na vseh vaših poteh.

Krščevanje v mesecu juniju bo v nedeljo, 22. junija 2014, po polenajsti sveti maši. Priprava na krst bo v Šmarjeti v sredo, 11. junija 2014, ob 20 h.

Dobra dela:
Za cerkev: neimenovani 100 €. Namesto daril ob 60-letnici Anice Ramfl darovali za župnijsko cerkev 610 €. Bog poplačaj!

Oddane svete maše:
za + Ano Bartolj so oddane svete maše, ki so jih darovali: družina Vesel (2 x); starši Bartolj; družina Turk; nečak Boštjan z družino; družina Pirc; družina Bele; družina Hrovat; družina Klemenčič; družina Kirn; Jani in Andreja; Boštjan Gašperšič z družino; družina Franko; Aleš Gašperšič z družino; Ivan in Peter Medic; družina Burger; Jože in Martina Gradišar; Jože in Marjana Železnik; Anica Bartolj, Birčna vas; Družina Somrak Mavsar; sestra Pepca; družina Šeruga; družina Turk; družina Burgar; družina Šuštar; nečakinje Janja, Marjana in Silva (3 x); Marjeta Žagar.

Tiste svete maše, ki so bile darovane ob pogrebu, pa niso zapisane zgoraj med oddanimi, bodo opravljene v domači župniji. Zapisane bodo v razporedu svetih maš glede na datum. Bog poplačaj, da ne pozabite na svoje rajne.

Bralci Božje besede:
1. 6. 2014
7 h: Nataša Hrovat in Andrej Lukan
9 h: Tadeja in Miran Kolenc
10.30: prvoobhajanci
8. 6. 2014
7 h: Marta in Dominik Hrovat
9 h: Klavdija Kavšek in Frančiška Pavlin
10.30: Alenka Erpič in Barbara Priselac

Za čiščenje župnijske cerkve poskrbijo verniki:
31. 5.: starši prvoobhajancev;
24. 5.: Srebrniče, Gorenje Mraševo, Vrh pri Ljubnu, Mali Podljuben, Veliki Podljuben, Petane.

Cerkev v Stranski vasi v juniju čistijo in krasijo verniki iz Rakovnika.