Zaključek verouka

Veroučno leto smo v Stranski vasi zaključili s prav posebno družinsko katehezo, saj smo odšli na pohod. Skozi celo veroučno leto smo izpred cerkve Svetega Nikolaja v Stranski vasi opazovali Mehovo s svojo značilno obliko in se odločili, da ga bomo osvojili za zaključek leta.

Tako smo se ob uri rednega verouka vsi zbrali pred gasilskim domom na Lakovnicah in se podali na potep. Na začetku je bilo malo vroče in hvaležni smo bili za senco, ki nam jo je ponujal gozd. Na poti smo prestrašili srno, ki je spokojno spala v grmovju, iz preže pregnali nekaj ujed in razjezili ovce in koze na paši, ki so zahtevale svežo krmo. Skoraj vsi smo se malo pod vrhom Mehovega preizkusili v plezanju in premagovali strah pred višino. Na vrhu smo se fotografirali in se po drugi poti odpravili proti izhodišču. 

Na koncu smo se razveselili sladoleda, poleg spričeval pa smo za popotnico prejeli tudi čokolade. Nasmejani, zadovoljni in posladkani smo pomahali iztekajočemu veroučnemu letu v slovo. Vsi, otroci in starši pa smo si bili edini, da tako, kot se je veroučno leto končalo, naj se naslednje začne. Z družinsko katehezo v naravi.

Andreja Bartolj Bele