Avtor: zunmsmihel Objavljeno: 27. 07. 2014

Slove sester Joži in Angelce

V nedeljo, 27. 7. 2014, smo se ob koncu svete maše poslovili od sestre Angelce in sestre Joži, ki odhajata iz Šmihela.
 
Iz besedila ob slovesu:
 
Verjetno ni več novica, da se od nas poslavljata dve sestri, ki sta nas zadnjih nekaj let razveseljevali in bogatili, vsaka s svojimi darovi.

Sestra Joži, vas naši najmlajši pogrešajo, še preden ste odšli. S svetopisemskimi uricami, Marijino družbico in sodelovanjem pri oratoriju ste zagotovo odprli srca za Jezusa in Marijo marsikateremu otroku, mladostniku, pa tudi mamicam in očkom.
Vam za popotnico dajemo klopčič volne, s katerim vam želimo povedati, da se čutimo povezani z vami.
Vžigalice, ker smo hvaležni, da ste prižgali luč vere v srcih naših otrok in preko njih tudi v nas.
V košarici so tudi barvice, ki predstavljajo vaše nalezljivo navdušenje nad čudežem življenja.
Sestra Joži, naj vas v Murski Soboti ter povsod, kamor vas bo Gospod poklical, spremljata Božji blagoslov in Marijino varstvo.

Sestra Angelca pa nam bo zagotovo ostala v spominu po številnih dobrotah, ki smo jih bili deležni ob raznih priložnostih. Hvaležni smo vam tudi za vse male kuharske skrivnosti, ki ste jih z veseljem delili z nami. Otroci ob vašem imenu gotovo pomislijo na čokoladne bananice. V tem času smo se jih približno naučili narediti. Pripravili smo vam jih za popotnico. Verjamemo, da boste z njimi in z drugimi dobrotami razveselili še mnogo ljudi, nam pa bo njihov okus priklical prijeten spomin na vas.
Sestra Angelca, želimo vam, da bi tudi na Bledu našli mnogo lepih poti in na njih spoznali veliko prijetnih ljudi.